Eksterne tilbud

.

Velkommen til strikkekveld med Pippisprell

Vi er to strikkeglade damer som ønsker å gi kreftrammede på Haugalandet et lite pusterom i en ellers krevende hverdag. Vi vil skape et rom fylt med strikkeglede, godfølelse, fellesskap og inspirasjon. Et sted du kan senke skuldrene og bare «være».

Les mer her


Vardesenteret og Pusterommet Stavanger

Vardesenteret på Stavanger Universitetssykehus er et tilbud for alle som rammes av kreft. Her kan du ta en pause, utveksle erfaringer og få råd og hjelp. Pusterommet er et treningssenter hvor kreftpasienter kan trene under og etter kreftbehandling, med kyndig veiledning og i trygge rammer.

Klikk på bildene for mer informasjon rundt tilbudet.

Vil du vite mer? Se www.vardesenteret.no eller ring 51 51 29 90 (det er nødvendig med påmelding på alle tilbud).

Andre tilbud

Kreftforeningen er en landsdekkene, frivillig organisasjon i Norge. Og jobber for at færre skal få kreft, at flere skal overleve kreft og for bedre livskvalitet for pasienter og pårørende. Siden 2013 har Kreftforeningen hatt lokalkontor i Stavanger sentrum. Kreftforeningen har forskjellige aktuelle tilbud, både nasjonalt og lokalt.


Pårørendesenteret tilbyr et lavterskeltilbud for pårørende bemannet av fagpersoner med helse- og sosialfaglig bakgrunn. Tilbudet er uavhengig av diagnosen eller relasjonen man har til den syke.


WeCare Nærland tilbyr tverrfaglig rehabilitering, som dag- og døgntilbud for deg som har gjennomgått kreftsykdom, hjertesykdom, kronisk lungesykdom, sykelig overvekt eller arbeidsrettet rehabilitering. Vi har fokus på mestring og livskvalitet og ønsker å kunne bidra til et aktivt liv.


Sørlandets rehabiliteringssenter er en høykompetansebedrift med fokus på fag og kvalitet. De tilbyr tverrfaglig spesialisert rehabilitering innenfor diagnosegruppene kreftrehabilitering, CFS/ME, kroniske smertetilstander og fatigue, brudd og slitasjeskader + raskere tilbake.PASIENTFORENINGER

Det finnes 14 frivillige, selvstendige pasient- og likepersonsforeninger som representerer kreftrammede og pårørende. En likeperson er en som har erfaring med det å være kreftsyk eller pårørende, og som kan gi håp og hjelp til å takle en krevende situasjon. Likepersonsarbeidet består i hovedsak av besøkstjeneste, kontakttelefon og/eller selvhjelpsgrupper. Foreningene har i tillegg tilbud om faglige og sosiale samlinger, kurs og konferanser. Flere av foreningene har lokallag i Rogaland. For mer informasjon og kontaktopplysninger

Barnekreftforeningen – klikk her

Blodkreftforeningen – klikk her

Brystkreftforeningen Rogaland – klikk her

Carcinor – Nevroendokrin kreft(NET-kreft) – klikk her

Føflekkreftforeningen – klikk her

Gynkreftforeningen – klikk her

Hjernekreftforeningen – klikk her

Lungekreftforeningen – klikk her

Lymfekreftforeningen – klikk her

Munn- og halskreft, Rogaland – klikk her

Norilco Rogaland
Nord Rogaland- Klikk her
Sør Rogaland – klikk her

Profo – Prostatakreftforeningen– klikk her

Sarkomer – klikk her

Ung Kreft – klikk her