IMG_8549

Fem hundre tusen takk, Andrea!

Da Andrea Fjellheim ble rammet av lymfekreft, opplevde hun kraften i menneskelig omsorg. Venner, kjente – og ukjente – omfavnet henne gjennom en enorm Spleis. De privat innsamlede midlene gjorde at hun kunne ta imot en kreftbehandling i Sverige som ikke var dekket av det norske helsevesenet. Situasjonen hennes er så gjenkjennelig, så sterk: Midt i livet, samboer, hadde allerede to barn, var høygravid med det tredje. Så slo kreften inn og veltet alle drømmer. 

Behandlingen i Sverige virket! – og Andrea overlevde. Og så kom gledesmelding nr 2: helseforsikringen dekket utgiftene. Andrea bestemte da at Spleisepengene skulle doneres til forskjellige aktører innen kreftsaken. I februar 2023 kom telefonen til oss i Kreftomsorg Rogaland: «Jeg vil at dere skal motta 500.000,– av Spleisen.»

En fantastisk donasjon! Disse pengene betyr enormt mye for oss i Kreftomsorg Rogaland. Vi er en veldedig organisasjon som hvert år samler inn penger for å kunne tilby faglig rådgivning, veiledning og støtte til kreftpasienter, pårørende og etterlatte. Vi er, kort sagt, et resultat av et lokalt spleiselag, der driften i hovedsak sikres gjennom innsamlede midler.

Derfor vil vi gjerne få takke Andrea for generøsiteten. Og så vil vi takke alle vennene til Andrea, både kjente og ukjente, som var med på Spleis-en og som nå altså gir en dobbelt gave til kreftsaken: først som gave til Andrea – og nå altså til alle oss som jobber i feltet. Pengene vi har fått blir brukt til å fortsette å gi et lokalt tilbud til de familiene som blir rammet av kreft på Haugalandet. 

Fem hundre tusen takk, Andrea – og venner!

Aktuelt

resirk damene 2

10 år med panting til inntekt for Kreftomsorg Rogaland

hog

Klar for en helg med fart og spenning

Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye