hjemmeside

FOTOGRAFEN OG SKRIBENTEN

Elisabeth Tønnesen elsker å fange lyset. Hun forsøker alltid å legge motivet mest mulig perfekt i søkeren og bearbeider bildene etterpå for å hente det beste ut av dem. Det gir henne stor tilfredsstillelse. Ja, det er som en jakt – og ligner på mange måter jakta hun gjør på fritida som fridykker med harpun. Helt siden hun fikk sitt første kompaktkamera som barn, har Elisabeth hatt dette jaktinstinktet for fotografien. Og gjennom venner og kjente fikk hun små oppdrag – som ledet til litt større oppdrag, som ledet til – stadig noe nytt. Hun fikk sitt første speilreflekskamera til konfirmasjonen og leverte bilder til Natt og Dag, Rogalands Avis, Maijazz, Studentavisa… Og rett fra fotografutdanning ved Fotofagskolen i Trondheim, startet hun for seg selv. Hun har ikke angret et øyeblikk. Livet som selvstendig er berikende.

– Jeg elsker jobben min! bryter hun ut. – Elsker å drive for meg selv! Jeg får møte så mange mennesker og se så mye spennende som rører seg i regionen.

Jeg kjenner igjen den evige forelskelsen i friheten. Det å få lov til å styre sin egen dag. Og det å få bli kjent med innsiden av alle de forskjellige bedriftene og organisasjonene vi møter langs veien. Jeg skriver og hjelper mine forskjellige kunder med deres kommunikasjonsbehov gjennom idé, tekst og form, hun fotograferer sine kunder og gir dem slående bilder som de blir stolte av og bruker igjen og igjen.

Jeg begynte som tekstinteressert ung mann hos reklamebyrået Fasett på slutten 90-tallet, som «informasjonsarkitekt», no less. Så bar det inn i dotcom-bølgen og –døden på begynnelsen av 2000-tallet, gjennom arbeid tre års tid hos idé entreprenør Melvær & Lien, som tekstforfatter og multimediaprodusent. Det var en lærerik skole! Og i 2003 startet jeg for meg selv. Hverdagen min handler ofte om å gjøre meg kjent med nytt stoff og finne en ny «spinn» på idéer; nytolke dette i tekster og utforming. Det gir meg et rush. Samtidig har jeg et behov for å skrive andre – sakte – tekster, røre andre strenger. Det har resultert i fire musikkalbum og et utall konserter land og strand i Norge og noe i utlandet. Jeg har to bein og går framover på dem begge, men grunnen jeg går på heter «formidling».

Nå blir vi begge bedre kjent med Kreftomsorg Rogaland! Og det skal du også. Gjennom portretter, tekst og video, har vi fått oppdraget med å gi 15 forskjellige blikk på en – og la oss like godt si det som det er: unik organisasjon. Vi gleder oss til å dele disse historiene med dere! Vi mennesker er så forskjellige, men hver og en av oss trenger noen som ser oss, noen vi kan stole på. Kreftomsorg Rogaland er sånne folk. De ser og hjelper folk som er berørt av kreft – de er fagfolk, og tilbudet er gratis! Vi er imponert. Det tror vi skinner gjennom i fotografiene og tekstene.

.

http://www.elisabethtonnessen.no

http://www.kjellingetorgersen.no

Aktuelt

1

“Nora” deler sin erfaring– Helsepersonell trenger mer åpenhet rundt traumebevisst omsorg

Design uten navn (34)

Artikkel publisert i Kreftsykepleie

resirk damene 2

10 år med panting til inntekt for Kreftomsorg Rogaland