Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye

Som femåring ble Henrik diagnostisert med kreft, og i en krevende tid for familien hadde han ett spesielt ønske. Nå, to år senere, med støtte fra Lions Club Karmøy Vest og Kreftomsorg Rogaland har han fått sin helt egen trehytte i hagen.

– Vi er så takknemlige. At han har fått sitt eget fristed rett utenfor huset betyr mye, forteller mamma, Annette Østebøvik. 

Rundt samme periode som Henrik ble diagnostisert, sto familien med et nytt hus og et oppussingsprosjekt de ikke lenger hadde kapasitet til. 

Kreftdiagnosen påvirket hele familien

I etterkant av operasjonen, var det tungt å skulle vende tilbake til hverdagen. 

Det var et godt samarbeid mellom Henrik og gutta fra Lions Club.

– Vi hadde ikke energi til noe særlig mer utover nødvendigheter som mat og rene klær, forteller Annette videre. 

Via helsesykepleieren på Henriks skole kom hun i kontakt med Målfrid Haraldseid Eide fra Kreftomsorg Rogaland. 

– Målfrid strakk ut en hånd da vi virkelig trengte det. Det er så behagelig å snakke med henne, og hun gir en trygghet med sin tydelige erfaring i fagfeltet, legger hun til. 

Gjennom samtalene kom det frem at Annette og samboer Morten Espelid Johannesen ville gjøre noe betydningsfullt for sønnen.

– Vi visste at han ønsket seg en trehytte, men uten overskudd eller kunnskap til å bygge en, virket dette helt umulig, legger hun til.

Kontaktet Lions for hjelp

Vanligvis er ikke hyttebygging noe som står på agendaen hos Kreftomsorg Rogaland, men så fikk Målfrid en idé.

– Sammen dro Annette og jeg til Lions og fortalte om Kreftomsorg og situasjonen til Henrik og familien. Med Lions på laget kunne ønsket faktisk bli en realitet, forteller Målfrid.

Og da organisasjonen fikk høre Henrik sin historie, ville de bidra og støtte Kreftomsorg Rogaland, slik at prosjektet kunne gjennomføres. 

– Historien traff oss, og vi forstod at dette har vært- og er en tung tid for familien, forteller Paul Inge Stange fra Lions Club. 

Stilte opp med verktøykassa

Tre menn fra Lions Club møtte opp, og på kort tid hadde de felt trær og bygget både platting og terrasse. Til slutt sto en ferdig trehytte i hagen.

– Henrik var med på byggeprosessen og vi hadde det så kjekt! Vi er utrolig takknemlige for å ha fått lov til å bidra til at han til slutt fikk hytten sin, forteller Paul Inge. 

Med stor innsats gikk byggeprosessen raskt for seg.

Det var en glede for Målfrid å se prosjektet komme til live.

–  Jeg ble rørt av å se han så glad, og hva vi har fått til sammen. Det er utrolig kjekt å kunne få til noe kreativt for familien, legger hun til.

Hemmelig inngang og potteplanter

Gjennom en luke i gulvet kan Henrik snike seg inn i hytta.

Nå gjenstår bare maling av hytta- en oppgave Henrik gledelig har tatt på seg. 

– Han har selv valgt at hytta skal være hvit, i samme stil som huset vårt. Han er en kreativ gutt, og synes det er veldig kjekt å male, forteller Annette. 

Hytta er bygd ut ifra sønnens visjon- med hemmelig inngang og fire potteplanter festet til verandaen.

– At det Henrik har drømt om i flere år endelig har gått i oppfyllelse, er en stor lettelse for oss som familie. Nå har han noe unikt som han kan være stolt av etter alt han har vært gjennom, legger moren til.

Tusen takk til Lions Club Karmøy Vest for bistand og innsats for å få til dette prosjektet!

Aktuelt

resirk damene 2

10 år med panting til inntekt for Kreftomsorg Rogaland

hog

Klar for en helg med fart og spenning

Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye