IMG_7604-1030x773

Fuelbox UNG PÅRØRENDE

Endelig skjer det – lanseringen av samtaleverktøyet FuelBox UNG PÅRØRENDE.

Et prosjekt vi har jobbet med de siste 2 årene, for å utvikle et samtaleverktøy til familier og helsepersonell, slik at de kan få den viktige samtalen med unge pårørende som lever med sykdom eller har mistet.

Alvorlig sykdom rammer ikke bare den enkelte pasient, men hele familien. Spesielt ungdommene i disse familiene kan streve med psykososiale utfordringer som har negative konsekvenser for deres egen helse og livskvalitet. Hvordan ungdommer mestrer sin situasjon avhenger blant annet av hvordan familie og fagpersoner informerer og kommuniserer med dem om sykdommen. Både erfaring og forskning viser at kommunikasjon mellom familie og ungdom i en slik situasjon er både utfordrende og vanskelig, der de unge i stor grad holder sine egne tanker og følelser for seg selv.

Våger vi å snakke om det som er sårbart og vanskelig? Eller velger vi å skåne ungdommene ved å holde disse tankene og følelsene for oss selv?

FuelBox for unge pårørende kan være et nyttig hjelpemiddel for å komme i gang med den viktige samtalen med ungdommen. Samtaleboksen er utviklet som et kommunikasjonsverktøy til bruk for både familier og fagpersoner for å fremme helse og livskvalitet til unge pårørende. Boksen inneholder samtalekort med ulike tema som er aktuelle for ungdommen. Spørsmålene er ferdig formulert og man kan velge tema etter behov. FuelBox for unge pårørende som lever med sykdom, er diagnosenøytral. 

Ønsker du å kjøpe boksen, ta kontakt med oss på email: post@kreftomsorg.no.

Dette prosjektet er gjennomført med støtte fra Stiftelsen DAM.

Aktuelt

hog

Klar for en helg med fart og spenning

Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye

Design uten navn (19)

Ønsker du å motta våre nyhetsbrev?