Trening og kreft

Oddvar sin historie

Brystkreft hos menn

1 av 3 får kreft før man har fylt 75 år. 19.223 menn fikk en kreftdiagnose i 2020, 31 av disse mennene fikk diagnosen brystkreft, og Oddvar er en av dem. 

Brystkreft hos menn er svært sjeldent og det kan derfor være et stort sjokk å få denne diagnosen. Dette er Oddvars reise!

https://youtu.be/MarNevuRohE

Oddvar forteller sin histore

..

Trondheim – Oslo

Oddvar skal sykle Den Store Styrkeprøven, Trondheim – Oslo. Gjennom behandlingen har han vært fokusert og motivert til å trene. Både for å selv kunne takle de forskjellige etappene i behandlingen best mulig, men også for å kunne gjennomføre det store målet, å sykle Trondheim – Oslo når han er ferdigbehandlet. Trening har vært en viktig del av hans hverdag, og hans måte å komme seg gjennom behandling og videre i rehabilitering. 

Styrkeprøven er verdens lengste og eldste turritt, hele 568 km langt med start i Trondheim og mål i Oslo. Dette sykkelrittet stiller store krav til rytter, og i den anledning har Oddvar fått god veiledning av Lars hos Robust Trening og Fysioterapi. Sammen har de diskutert hva som er viktig for Oddvar å fokusere på når det gjelder hans trening. Fysisk aktivitet og hard trening kan også være skummelt etter endt kreftbehandling. Kroppen har vært gjennom en stor påkjenning, og det kan være godt å snakke med en spesialist om hvordan man individuelt kan begynne og hva som er beste fremgangsmåte når det gjelder trening og kreft.

https://youtu.be/JJdGa2VRZ5M

Oddvar og Lars i samtale hos Robust Trening og Rehabilitering.

..

Ingen er like og dette er ikke en mal for hvordan alle bør utføre sin trening. Trening og fysisk aktivitet er viktig for god helse, og regelmessig fysisk aktivitet kan bidra til å redusere bivirkninger som følge av kreftsykdommen og behandlingen. Fysisk aktivitet varierer i form og grad. Å være fysisk aktivt kan være alt fra å gjøre husarbeid, gå ut med søppelet, gå korte til lange turer og til høy puls aktivitet. Man trenger ikke trene hardt eller være på et treningssenter for å få helsegevinst. Som Oddvar forteller er målet å komme seg over dørterskelen og begynne rolig. Start i det små og bygg opp treningsgleden.

Aktuelt

hog

Klar for en helg med fart og spenning

Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye

Design uten navn (19)

Ønsker du å motta våre nyhetsbrev?