Pasient samtale

Helsepersonell må snakke mer om seksuell helse 

Flere pasienter etterlyser at helsepersonell kan snakke om seksuell helse, og  medisinstudenter ønsker mer kompetanse innen dette området. Derfor gikk leger, brukerrepresentant og pasienter sammen om å lage undervisningsmateriell om hvordan helsepersonell kan snakke med pasienter om seksuell helse. 

Prosjektleder og kreftoverlever Stine Hasle Kühle-Hansen har laget flere filmer og case med gode tips på ulike tema. Filmene egner seg godt til bruk i undervisning, veiledning av studenter og kreftoverlevere kan også se dem.

Arbeidet med filmene som prosjektet har utarbeidet er støttet av Helsedirektoratet. Det er fokus på kommunikasjonsmodeller. Målet med pasient-lege-filmene er kompetanseheving. De er tiltenkt medisinstudenter, men Stine Hasle Kühle-Hansen deler dem gratis med leger og de som holder kurs, undervisning og trenger rollespill til refleksjon. Filmene tar opp vanlige seksuelle problemer som pasienter kan slite med når de har blitt rammet av kreft. Målet er også å oppfylle FNs bærekraftsmål 3,  som er å sikre god helse og og fremme livskvalitet for alle, uansett alder.  Den seksuelle helsen er en viktig del av den totale helsen og Helsedirektoratets strategiplans mål om kompetanseheving om seksuell helse.

Lubrikasjonsutfordringer

Film 1 av (12) – BETTER-modellen & brystkreft (mastektomi)

Cis-kvinne “Kari” i 40 årene, heterofil, gift og 2-år etter brystkreftbehandlinger

https://www.youtube.com/watch?v=U7CLYGBjw2w

Selvbildeutfordringer

Film 2 (av 12) – BETTER-modellen & tykktarmskreft

Cis-mann “Rune” i 70 årene, heterofil, gift

https://www.youtube.com/watch?v=aXI5u7pNE04

Aktuelt

resirk damene 2

10 år med panting til inntekt for Kreftomsorg Rogaland

hog

Klar for en helg med fart og spenning

Hytteprosjektet har betydd mye for hele familien.

Henrik (7) har fått trehytte i hagen: – Dette betyr utrolig mye